Aktuelt innen forskning

• guro2 Skeive temaer i fanfiksjon og dataspill 4. okt. 2017 16:15

Velkommen til presentasjoner av to Masterprosjekter på UiO. Marianne Gunderson fra STK med "Skeive temaer i alpha/beta/omega fanfiksjon" og Guro Torget (Institutt for medier og kommunikasjon, UiO) med "Skeiv representasjon på streite premisser: Representasjon av LHBTQ karakterer i dataspill".

• diskrim Diskrimineringslovgiving for LHBTI - Noen utviklingslinjer 1. nov. 2017 16:15

Velkommen til høstens tredje seminar i Skeiv Seminarrekke, ved professor Anne Hellum, Institutt for offentlig rett, UiO: Forbud mot diskriminering på grunnlag av kjønn, seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk: Noen utviklingslinjer i internasjonal og norsk rett.

• genderrep2 Gender & Representation in history, media, literature and arts 3. nov. 2017 00:00

The Department of Literature, Area Studies and European Languages (ILOS) and the Centre for Gender Research (STK) at the University of Oslo warmly invite you to take part in a one-day conference for PhD students and postdoctoral scholars within the humanities.

• bilde_jubileumsseminar Tidsskrift for kjønnsforskning 40 år! 15. nov. 2017 13:00

Tidsskrift for kjønnsforskning fyller 40 år i år. Selv om det etter Forskningsrådets regler dermed ikke lenger er å regne som potensielt «ungt talent», ser vi ingen grunn til å fortvile. I stedet vil vi feire med jubileumsseminar og fest!

• invitasjon-beatrice(1) Festseminar for Beatrice Halsaa: Forskning, formidling, forandring 6. des. 2017 12:00

Senter for tverrfaglig kjønnsforskning vil takke av professor Beatrice Halsaa med et festseminar. Vi har invitert et knippe fremragende forskere til å snakke under overskriften «Forskning, formidling og forandring».

• reidar-schei-jessen2 Kjønnsinkongruens og pubertetsutsettende behandling 13. des. 2017 16:15

Velkommen til femte og siste seminar i Skeiv Seminarrekke denne høsten. Reidar Schei Jessen skal snakke om sin hovedoppgave i psykologi fra UiO (2016): Hvordan arbeide psykologisk med ungdom med kjønnsinkongruens som skal ta stilling til pubertetsutsettende behandling?

• litenbulletine-web BULLETINE 2-2016 15. juni 2016 12:24

I BULLETINE 2-2016 finner du artikler om aktivitetene ved STK i vårsemesteret. Vi omtaler noen av forskernes prosjekter – nasjonale såvel som internasjonale. Vi bringer også en historisk artikkel om Bulletines produksjon fra 1986-2016.

Lastes ned i fullformat (pdf).