regnbueflagg i bybilde
Publisert 7. sep. 2017 10:14

Jobber du med skeive perspektiver, studier og teorier på UiO? Elisabeth Engebretsen, førstelektor og forsker ved STK starter ny seminarrekke om skeiv forskning fra høsten 2017.

elisabet på gresset utenfor universitet
Publisert 2. aug. 2017 15:35

Etter elleve fine somre som lærer på sommerskolen er det vemodig at det nå er over, forteller Elisabet Rogg som er universitetslektor på STK og snart skal inn i pensjonstilværelsen.

Profilbilde av Helene Aarseth
Publisert 29. juni 2017 10:29

– Det som gjorde at denne boken ble et vendepunkt for meg, var at flere av bidragene formulerte noe jeg var på desperat søken etter, skriver Helene Aarseth i tredje runde av bokessay-serien.

kvinner i forsvaret
Publisert 31. mai 2017 12:00

Hvordan har det gått med det første kullet av vernepliktige kvinner i forsvaret? Og hvilke konsekvenser har kvinners inntog i forsvaret hatt? Dette var noen av spørsmålene som ble diskutert på et seminar om likestilling i forsvaret i mai.

kvinner som snakker sammen i akademia
Publisert 12. mai 2017 16:28

Noen barrierer for kvinners karriereløp og muligheter i akademia består over tid, men nye strukturelle endringer og kravet om internasjonalisering har også kjønnede konsekvenser.

Publisert 12. mai 2017 11:23

STK inviterte til seminar med maskulinitetsforsker og professor James Messerschmidt 3. mai. Han har gjestet UiO flere ganger, og har brakt RW Connells begrep om hegemonisk maskulinitet videre. Sammen og hver for seg har disse to prøvd å svare på kritikk og tilpasse begrepsbruken til nye forskningserfaringer. Nå er Messerschmidt ute med sin nye bok, som talende nok heter «Masculinities in the Making. From the local to the global» - med en undertittel som viser til en bevegelse fra det lokale til det globale.

profilbilde av Wendy Hamelink
Publisert 7. apr. 2017 14:57

– Sidan krigen i Syria starta, har kurdiske kvinner ofte blitt presenterte i media som geriljasoldatar. Eg skal forska på korleis kurdiske flyktningkvinner frå Syria identifiserer seg sjølve, seier Wendy Hamelink, som er Marie Curie-forskar ved STK.

Thorleifsson foran power point presentasjon, holder innledning om høyrepopulisme.
Publisert 21. mars 2017 14:30

Dette sa Stine Helena Bang Svendsen, en av innlederne på STK og UIOs 8. mars arrangement om den fremvoksende høyrepopulismen og konsekvenser for kvinner, LHBT-personer og minoriteter og feminismen som bevegelse.

ung og eldre kvinne som jobber sammen på pc
Publisert 21. feb. 2017 21:09

Kjønn er fremdeles en viktig kategori i fagdisiplinene, men institusjonelle og metodologiske utfordringer preger fagfeltet når den unge generasjonen kjønnsforskere skal ta over.

ung kvinnelig student mottar diplom av kvinnelig styreleder. de tar hverandre i hånden.
Publisert 17. jan. 2017 11:21

Kaja Berg Hjukse vant prisen for beste masteroppgave med kjønnsperspektiv ved UiO i 2016. Hun kunne ta med seg diplom og en pengesjekk hjem fra Nyttårsfesten til STK.

de nominerte oppstilt foran en murvegg
Publisert 13. jan. 2017 12:22

Sju masteroppgaver ble nominert til STKs pris for beste masteroppgave med kjønnsperspektiv i 2016. De nominerte fikk diplom og rose på STKs Nyttårsfest. Her er komiteens gjengivelse og vurdering av oppgavene.