Kommende

collage med regnbue bak
Tid og sted: 4. okt. 2017 16:15 - 18:00, Georg Sverdrups Hus, Undervisningsrom 3, 3. etasje

Velkommen til presentasjoner av to Masterprosjekter på UiO. Marianne Gunderson fra STK med "Skeive temaer i alpha/beta/omega fanfiksjon" og Guro Torget (Institutt for medier og kommunikasjon, UiO) med "Skeiv representasjon på streite premisser: Representasjon av LHBTQ karakterer i dataspill".

pride parade i oslo
Tid og sted: 1. nov. 2017 16:15 - 18:00, Niels Threshows Hus, 12. etasje (kantina), Niels Henrik Abels vei 36

Velkommen til høstens tredje seminar i Skeiv Seminarrekke, ved professor Anne Hellum, Institutt for offentlig rett, UiO: Forbud mot diskriminering på grunnlag av kjønn, seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk: Noen utviklingslinjer i internasjonal og norsk rett.

cover på tidsskriftet
Tid og sted: 15. nov. 2017 13:00 - 19:00, Professorboligen, UiO

Tidsskrift for kjønnsforskning fyller 40 år i år. Selv om det etter Forskningsrådets regler dermed ikke lenger er å regne som potensielt «ungt talent», ser vi ingen grunn til å fortvile. I stedet vil vi feire med jubileumsseminar og fest!

profilbilde av Beatrice
Tid og sted: 6. des. 2017 12:00 - 16:00, Professorboligen

Senter for tverrfaglig kjønnsforskning vil takke av professor Beatrice Halsaa med et festseminar. Vi har invitert et knippe fremragende forskere til å snakke under overskriften «Forskning, formidling og forandring».

profilbilde
Tid og sted: 13. des. 2017 16:15 - 18:00, 12. etasje Niels Threshows Hus, kantina, Niels Henrik Abels vei 36.

Velkommen til femte og siste seminar i Skeiv Seminarrekke denne høsten. Reidar Schei Jessen skal snakke om sin hovedoppgave i psykologi fra UiO (2016): Hvordan arbeide psykologisk med ungdom med kjønnsinkongruens som skal ta stilling til pubertetsutsettende behandling?

Tidligere

pride demonstrasjonstog
Tid og sted: 13. sep. 2017 16:15 - 18:00, 12 etasje i HF bygget (Niels Treschows hus, kantina; Niels Henrik Abels vei 36)

Velkommen til første seminar i det nye initiativet Skeiv Seminarrekke, med presentasjon ved Dag Øistein Endsjø, professor i religionshistorie, Universitetet i Oslo. Innledning ved koordinator for seminarrekken, Elisabeth Lund Engebretsen (STK).

unge menn og kvinner i felt i forsvaret.
Tid og sted: 10. mai 2017 10:00 - 15:30, Litteraturhuset i Oslo. Wergelandsveien 29. Rom: Kjelleren

Høsten 2016 startet kvinner i førstegangstjenesten som vernepliktige. Hvordan klarer kvinnene seg i forsvaret? Og hvordan jobber forsvaret med å integrere og inkludere de i en kultur som tradisjonelt sett har vært mannsdominert?

unge kvinner på lab på et universitet
Tid og sted: 3. mai 2017 14:00 - 17:00, Abels utsikt (rom 1259 i 12 etasje i Niels Henrik Abels hus)

STK og FRONT-prosjektet ved MatNat inviterer til seminar om historisk og nåtidig arbeid for likestilling i akademia.

Tid og sted: 6. apr. 2017 08:30 - 10:00, Scene HumSam, første etg. i biblioteket, George Sverdrups hus, UiO

Hva mener rektorkandidatene om likestilling, kjønnsbalanse, mangfold og kjønnsperspektiver i fagdisiplinene på UiO?

STK, Studentparlamentet og HumSam-biblioteket har gleden av å invitere til frokost og likestilllingsduell mellom rektorkandidatene på UiO.

profilbildet av eldre kvinnelig forsker. tatt utendørs.
Tid og sted: 20. mars 2017 12:15 - 14:00, Undervisningsrom 2, Georg Sverdrups hus

Hvor går feministisk teori etter (sosial)konstruktivismen? Professor emerita Nina Lykke kommer for å snakke om konstruktivismens betydning for kjønnsforskningsfeltet, kreativ akademisk skriving og interseksjonalitet.

Donald Trump på valgkampturne med mange tilhengere med plakater i bakgrunnen.
Tid og sted: 8. mars 2017 13:00 - 16:00, Professorboligen, UiO. Karl Johans gate 47

Vi ser på fremveksten av høyrepopulisme i vesten med feministiske briller. Det blir også musikk med Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars, kaffe og sjokoladecroissanter til alle.

Velkommen til STK og UiOs 8. mars arrangement!

Tid og sted: 16. feb. 2017 14:15 - 16:00, Sophus Bugges hus, seminarrom 1

I dette seminaret presenterer og diskuterer vi en ny bok av Margaretha A. van Es: Stereotypes and Self-Representations of Women with a Muslim Background: The Stigma of Being Oppressed, utgitt av Palgrave Macmillan. Vi avslutter seminaret med en paneldebatt om tema «Nye utfordringer, nye allianser: kvinner mellom feminisme, antirasisme og islamofobi».

Ingen påmelding - seminaret er gratis.

middelaldrende kvinne med en eldre kvinne i bakgrunnen
Tid og sted: 9. feb. 2017 12:15 - 16:30, Hannah Ryggen rom, 10 etg i Lucy Smiths hus, UiO

Flere sentrale kjønnsforskere i ferd med å pensjonere seg og den yngre garde tar over. Hva betyr generasjonsskiftet for utviklingen av faget?

viser det samiske flagget
Tid og sted: 6. feb. 2017 14:15 - 16:00, Blindern, Sophus Bugges hus, seminarrom 2

I anledning samefolkets har vi invitert professor Anne Britt Flemmen til å sette fokus på forholdet mellom kjønnsforskning og minoritetsforskning.

ung kvinne med bøker på hodet med lilla bakgrunn
Tid og sted: 31. jan. 2017 12:15 - 16:00, Kristine Bonnevies hus: seminarrom 3213

Hvordan få til inkluderende, trygge og samtidig faglig utfordrende lærings- og forskningsmiljøer i høyere utdanning? Vi har invitert noen av landets fremste fagfolk til å diskutere normkritisk og feministisk pedagogikk.

Velkommen!