Hør STK forskere på Kjønnsavdelingen podkast

Kjønnsavdelingen er en podkast om kjønn og likestilling fra Kilden kjønnsforskning.no og Agenda Magasin. I første episode diskuterer Anne Bitsch, stipendiat ved STK, hvordan man behandler voldtekt i det norske rettssystemet. I sjette episode kan vi høre Trine Rogg, førstelektor ved STK, fortelle om feminismen på 1970-tallet.

Episode 1 – Voldtekt

Voldtekt er et alvorlig samfunnsproblem i Norge, og en utfordring for å oppnå likestilling. I første episode av Kjønnsavdelingen forteller Andrea Voldum og June Holm om stiftelsen Vi tror deg, som skal tilby hjelp til voldtektsofre. Line Kolstad Rødseth, kjent fra dokumentarfilmen Stolt av deg, forteller om sine erfaringer med å ta en voldtektssak til retten. Og, juristen Ragnhild Hennum og kjønnsforsker Anne Bitsch diskuterer hvordan man behandler voldtekt i det norske rettssystemet.

Episode 6 – Feminisme før og nå

I sesongens siste episode snakker vi om feminisme og kvinnekamp. Historiker Trine Rogg Korsvik forteller om 1970-tallets Kvinnefronten og Nyfeminister og deres viktigste kampsaker. Medieforsker Synnøve Skarsbø Lindtner har studert det feministiske ukebladet Sirene, som ble elsket og utskjelt gjennom 70-tallet. Samfunnsdebattant Nancy Herz, FETT-redaktør Hedda Lingaas Fossum og tidligere Sirene-redaktør Astrid Brekken diskuterer forskjellene mellom feminisme før og nå.

Publisert 18. apr. 2017 11:10 - Sist endret 18. apr. 2017 11:10