Publisert 18. juli 2018 10:53

Det er fellesferie, men på STK er det framleis aktivitet. Ikkje berre skal vårsemesteret sluttførast, internasjonale studentar vert undervist om likestilling i dei nordiske landa, og ein finpussar planar for haustsemesteret.

Publisert 3. juli 2018 15:23

Senter for tverrfaglig kjønnsforskning arrangerer seminarrekke med fokus på refleksjon og synliggjøring av kvalitetene ved fordypning og konsentrasjon som en motkraft til den dominerende vektleggingen av kvantitet og målbare effekter.

Profilbilete av Professor Lois McNay
Publisert 25. mai 2018 15:25

Lois McNay er ny Professor II ved Senter for tverrfaglig kjønnsforskning i  samarbeid med det Samfunnsvitenskaplige Fakultet. Ho vert ein ressurs for kjønnsforskinga ved UiO, men også for forsking i skjæringspunktet mellom feministisk, sosial og politisk teori meir generelt.

Publisert 5. apr. 2018 15:00

Året er 1948. Harriet Bjerrum Nielsen kommer til verden i København. Et ikke helt planlagt barn av en far i marinen og en mor som hadde utdannet seg til tanntekniker:

-Min mor pleier å si: Så søkte jeg barnehageplass, men jeg har ikke fått svar fra dem enda!

panelsamtale med deltakere
Publisert 13. mars 2018 16:09

– Me må håpa at metoo-kampanjen gir ein varig effekt, seier UiO-rektor Svein Stølen til Uniforum etter metoo-debatten i Professorboligen på Kvinnedagen 8. mars.

minoritetskvinne som snakker i mikrofon
Publisert 28. feb. 2018 14:54

– Kjønnslikestilling har med rette blitt kalt det flerkulturelle samfunnets hodepine, men vi må diskutere hvordan vi skal leve sammen og på hvilke premisser samtalen skal foregå, sier Hannah Helseth.

de nominerte
Publisert 21. jan. 2018 17:05

Aldri har så mange masteroppgaver blitt nominert til prisen for beste masteroppgave med kjønnsperspektiv ved UiO. Tolv masteroppgaver ble nominert.

De nominerte fikk diplom og rose på STKs nyttårsfest 11. januar. Tonje Baugerud stakk av med prisen og kunne ta med seg en pengesjekk.

overlevering av blomster og pris
Publisert 21. jan. 2018 15:39

Etter fire ukers feltarbeid på Grønland torg vet prisvinner, Tonje Baugerud, noe om hvordan det er å bli oppfattet som en tildekket muslimsk kvinne. Hun mener funnene er urovekkende.

beatrice halsaa ved havet
Publisert 15. jan. 2018 14:59

–Jeg har vært litt som en kork på havet som har vært innom mange ulike temaer i min karriere, sier Beatrice Halsaa, professor ved Senter for tverrfaglig kjønnsforskning. I desember 2017 gikk hun av med pensjon.

profilbilder
Publisert 12. jan. 2018 15:32

STK ønsker Vilde Andrea Pettersen og Camilla Vislie velkommen som nye stipendiater. De skal forske på Emma Goldman og skandinavisk litteratur og ungdom og seksualitet.