Rot i materien - et seminar om Donna J. Haraway og teknovitenskapene

Fortsett å lage bråk, oppfordrer Haraway i sin siste monografi «Staying with the trouble – making kin in the Chthulucene».  Men hvordan gjør vi det?

Påmelding

Seminaret Med rot i materien finner passende nok sted på Tøyen Hovedgård ved Botanisk hage og Naturhistorisk Museum. Foto: Donna Haraway (ukjent)

For nøyaktig 20 år siden kom boka «Betatt av viten – bruksanvisninger til Donna Haraway» ut på Spartacus Forlag. I de tjue årene som har gått siden da har Haraway fortsatt å irritere, utfordrer og inspirere. Vi som en gang laget boka sammen, ønsker å invitere til seminar om Haraway som en feministisk teknovitenskapelig stemme, som talsperson for ontologisk undring, som samtalepartner med ulike former for levd liv så vel som en skarp røst innen teknologi og vitenskapsstudier (STS). Vi spør fortsatt– hvordan kan Haraway brukes?

Program:

11:30   Mingle m/noe å bite i

12:15   Redaktørkollektivet: Med Haraway i håndveska

12:30   Førsteamanuensis Ingvil Førland Hellstrand, Nettverk for kjønnsforskning, UiS:

Tentakulær tenkning: å undervise med Donna Haraway

13:00   Seniorrådgiver Camilla Ruud, Norges museumsforbund:

Oljens ‘ongoingness’: oljefelt som kulturarv og tidsteder

13:30   Pause m/kaffe og mineralvann

14:00   Førsteamanuensis Tone Druglitrø, Teknologi, innovasjon og kultur, UiO:

Instrumentalitet og omsorg i menneske-dyr relasjoner

14:30   Postdoktor Marit Ruge Bjærke, Institutt for arkeologi, historie, kultur- og

religionsvitenskap, UiB: Italesetting av natur: Haraways chthulucen eller bare

antropocen?

15:00   Direktør Linda Rustad, Kilden kjønnsforskning.no, NFR, leder panelsamtale

Kyborgen – fortsatt aktuell?

15:45   Ferdig

Publisert 28. aug. 2018 10:54 - Sist endret 16. okt. 2018 11:24