STKs nyttårsselskap

Senter for tverrfaglig kjønnsforskning inviterer kolleger og venner til vårt årlige nyttårsselskap. Det blir nyttårsforedrag ved forfatter Anna Blix, mat og drikke, og utdeling av pris for beste masteroppgave med kjønnsperspektiv.

Hånd som holder stjerneskudd

Illustrasjonsfoto: Unsplash/@cristian1

Praktisk

Påmelding

Program

  • 16.15: Innslipp
  • 16.30: Velkomsttale ved nestleder ved STK Niels Nyegaard
  • 16.40: Nyttårsforedrag v/Anna Blix
  • 17.00: Mat og mingling
  • 17.30: Utdeling av pris for beste masteroppgave med kjønnsperspektiv levert ved UiO i 2023. Alle nominerte kandidater vil bli hederlig omtalt og vinneren utropes til slutt.
  • 19.00: Slutt

Om nyttårsforedraget

Smilende person med caps og briller
Foto: Privat

Anna Blix er biolog, forfatter og politisk rådgiver for Rødt på Stortinget - og hun har faktisk også 20 studiepoeng fra STK i bagasjen.

I boka 40 uker tar hun et oppgjør med det oppgulpet av en reproduktiv strategi evolusjonen har utstyrt mennesket med, og undersøker om det ikke finnes bedre måter å lage barn på enn å la de med eggstokkene bære fram en parasitt inne i sin egen kropp i 9 måneder.

Hvorfor gjør vi ikke som sjøhestene, og lar de med sædceller ta seg av jobben? Eller overlater jobben til en helt annen art? Og er det egentlig sånn at det er de som produserer egg som alltid passer avkom gjennom livets tre, eller tok Darwin rett og slett feil da han la fram sin teori om seksuell seleksjon for 150 år siden?

Tilgjengelighet

Publisert 21. nov. 2023 13:59 - Sist endret 30. nov. 2023 11:36