Mannsutvalget møter forskning

Regjeringens nye mannsutvalg har fått et bredt mandat. Med dette seminaret ønsker vi å vite mer om utvalgets prioriteringer og hvordan forskning vil spille en rolle i utvalgets arbeid.

Svart og hvit bilde av en mann som  står med ryggen til

Foto: Fellesforbundet (Jervell), Institutt for samfunnsforskning (Reisel), UiO (Holter, Thorleifsson, Aarseth). 

Regjeringens nye mannsutvalg skal utrede gutter og menns likestillingsutfordringer i Norge. Utvalget har 17 medlemmer som skal jobbe sammen frem til våren 2024 med å lage en helhetlig oversikt og foreslå tiltak. Deres mandat inkluderer områder som familie, utdanning, arbeidsliv, fritid, helse, vold og seksuell trakassering, integrering og alderdom. Utvalget skal også foreslå konkrete tiltak som vil bidra til et likestilt samfunn.

Dette seminaret skal utforske hvordan Mannsutvalget skal arbeide og prioritere i tiden de har til rådighet, samt hvordan forskning på feltet vil spille en rolle i deres arbeid. Hva kan forskning som på ulike måter belyser menn og maskuliniteter bidra med av innsikter, og dermed også kunnskap om hva som bør gjøres?

Praktisk

Påmelding

Arrangementet skal finne sted i rommet Amalie Skram (andre etasje) på Litteraturhuset i Oslo. Vi serverer kaffe og croissanter. 

Hvis du har praktiske spørsmål om seminaret, kan du kontakte Anna Young

Program

  • 10.15-10.20: Velkommen ved Inger Skjelsbæk, leder ved Senter for tverrfaglig kjønnsforskning (STK)
  • 10.20-10.35: Claus Moxnes Jervell, leder av Mannsutvalget, om utvalgets arbeid og prioriteringer
  • 10.35-10.50: Øystein Gullvåg Holter, professor emeritus ved Senter for tverrfaglig kjønnsforskning, om de lange linjene fra Mannsrolleutvalget (oppnevnt i 1986) og fram til nå
  • 10-50-11.00 Pause
  • 11.00-11.45: Panelsamtale med forskere som jobber med menn og maskuliniteter:
  • 11.45-12.00: Spørsmål og diskusjon

Førsteamanuensis ved STK Beret Bråten er ordstyrer på arrangementet. 

Publisert 10. okt. 2022 12:52 - Sist endret 19. okt. 2022 07:32