Fekk botnkarakter av Forskings­rådet, men prestisje­stipend frå ERC

Professor Inger Skjelsbæk opplevde å få vidt forskjellige vurderinger av samme prosjektsøknad hos Forskningsrådet og ERC, forteller hun i Khrono. 

Opplevinga gjorde at professoren tok tastaturet fatt og skreiv eit lengre Facebook-innlegg om saka, veka etter Forskingsrådet sine tildelingar.

250 har så langt likt innlegget, medan nærare 100 personar har kommentert.

— Grunnen til at eg skreiv innlegget var for det første for å fortelle folk at dei ikkje burde legge for mykje arbeid i slike søknader, det synst eg ikkje er lurt. For det er litt lotto dette her, seier Skjelsbæk.

For det andre, skreiv Skjelsbæk innlegget for å ta eit oppgjer med «excellence».

— Denne excellence-greia altså. Vi må slutte å late som at det er så openbert. Vi skulle hatt eit excellence-fritt år. Det kan jo hende at både dei som gav meg toppscore og lågast score har rett begge to, seier Skjelsbæk. Ho legg til:

— Eg har observert at enkeltindivid får denne statusen og at alt dei gjer dermed er bra. Leiinga rundt omkring dyrkar fram desse såkalla excellence-miljø, folk dei har tru på. Men eg trur ikkje leiinga alltid veit kven folk rundt omkring er. Eg trur bransjen på denne måten går glipp av mange talent.

Les hele saken på Khrono.

Publisert 12. jan. 2021 08:53