TV2 Nyheter om demiseksualitet

Sunniva Árja Tobiasen (STK) har forsket på aseksualitet og forventet seksualitet. – Det hander om seksuell tiltrekning. Min erfaring er at folk flest forstår hva det vil si å ikke være seksuelt tiltrukket av noen, sier hun til TV2 Nyheter. 

«Tobiasen håper mer åpenhet rundt aseksualitet kan bidra til å fjerne tabu og stigma rundt det å ikke alltid ha lyst på sex.

– Jeg tenker vi trenger å snakke mer om det å ikke ha lyst uten at det betyr at noe er galt. Det kan gi mer aksept for at uavhengig av hvordan vi identifiserer oss så har en kanskje bare ikke lyst, eller kanskje sex bare ikke er så viktig, og det er helt ok, sier Tobiasen.

Hun forteller at en vanlig misoppfatning av aseksuelle er at de er kjedelige og kalde, at noe er galt med dem, eller at de må ha opplevd noe som gjorde at de ikke opplever sexlyst eller seksuell tiltrekning.

Tobiasen viser til forskning på at det er sterke fordommer mot aseksuelle, fordi det kan oppleves som fremmed i et samfunn der seksualitet og seksuell tiltrekning er forventet.

– Det kan skape en forventning om at vi burde være seksuelle, ønske sex og delta i seksuell aktivitet på et tidspunkt i livet. Det kan gjøre det krevende å være aseksuell, sier Tobiasen.»

Les hele saken på tv2.no

Publisert 16. nov. 2021 11:21 - Sist endret 16. nov. 2021 11:21