English version of this page

Nå kan du sende paperforslag til NORA-konferansen 2022

NORA-konferansen 2022 skal finne sted i Oslo mellom 20. og 22. juni, med temaet «Tensions and Potentials in Nordic Feminist and Gender Research». Komiteen har nå åpnet for at man kan sende inn forslag til paper. 

Abstrakt motiv i turkis og hvitt med konferansens tittel, sted, og dato

Foto: Kunst og design av Eva Kragh Petersen

NORA-konferansen 2022 skal være et samlingspunkt for nordiske kjønnsforskere. Konferansen har som mål å situere og kartlegge bredden og dybden innenfor feministisk forskning og kjønnsforskning i Norden, så vel som å muliggjøre dialog på tvers av landegrenser og disipliner.

Det kommer til å være fire keynote-forelesere på konferansen: Raewyn Connell (University of Sydney), Astri Dankertsen (Nord Universitet), Amund Rake Hoffart (Örebro Universitet), og Marianne Liljeström (University of Turku).

Konferansen skal også ha plenumssesjoner med temaer som: 

  • The gendered interactions between the global and the local: today’s challenges in the Arctic 

  • What is queer about Nordic feminist and gender studies now? 

  • Rethinking the Concept of “Race” in Gender Studies in the Nordic context 

  • Are We Free Yet? Imagining Black Feminist Futures through the Politics of the Ordinary 

Gå til konferansens nettside for mer informasjon om keynote-foredragene og plenumssesjonene.  

Parallelle sesjoner and paperforslag

Det har vært mulig å sende forslag til sesjoner over sommeren, og responsen har vært overveldende, med mange forslag som representerer forskjellige temaer og perspektiver innenfor nordisk kjønnsforskning. Komiteen har akseptert 32 sesjonsforslag. Dette inkluderer 19 sesjoner som er åpne for bidrag, 2 rundebordsdiskusjoner og 11 sesjoner som allerede har en panel på plass. 

Fra mandag 27. september blir det mulig å sende inn paperforslag til konferansen. Last ned call for papers. 

Dersom du ønsker å presentere et paper på konferansen, kan du gjerne begynne med å se på oversikten over konferansesesjonene. Det er verdt å merke seg at sesjonene organiseres på forskjellige måter. Open paper sessions har et spesifisert tema, men er åpne for bidrag. På samme måte har open round table sessions et bestemt tema, men er åpne for flere bidragsytere. Predefined paper sessions har et panel på plass og tar derfor ikke imot paperforslag. 

Hvis du ønsker å presentere et paper som ikke passer inn under noen av de annonserte sesjonene, er du velkommen til å sende inn et forslag via dette skjemaet. Komiteen kommer til å samle disse forslagene i tematisk åpne sesjoner. 

Frist for å sende inn paperforslag er 20. desember 2021. 

Påmelding til konferansen starter i oktober. Besøk konferansenettsiden for mer informasjon

Publisert 24. sep. 2021 10:30 - Sist endret 27. sep. 2021 10:24