English version of this page

Nominer kandidater til STKs masterpris

Senter for tverrfaglig kjønnsforskning har i 30 år delt ut en pris for beste masteroppgave eller profesjonstudie med kjønnsperspektiv levert ved Universitetet i Oslo (UiO). Fristen for å nominere kandidater til årets pris er 31. desember. 

Hender som skriver på laptoper

Illustrasjonsfoto: Marvin Meyer/Unsplash

STK vil fremheve og anerkjenne studentene sitt forskingsarbeid. Derfor har senteret delt ut en pris for beste masteroppgave eller profesjonsstudie med kjønnsperspektiv levert ved UiO hvert år siden 1992. 

Veiledere og sensorer oppfordres til å nominere kandidater til prisen. Les om kriteriene for nominasjon her

Prisutdelingen synliggjør bredden i kjønnsforskningen på masternivå ved UiO. I senere år har prisen blitt tildelt kandidater som har skrevet om blant annet japansk litteratursmåbarnsmødres kroppslige erfaringersammenhengen mellom maskulinitet og voldelig ekstremisme, og kjønn og øko-fascisme

Send inn en nominasjon

Nominasjonene vurderes av en faglig komité som vektlegger kvalitet og relevans for kjønnsforskningsfeltet. Prisen deles ut på STKs nyttårsfest, der alle de nominerte oppgavene får en hederlig omtale, før en vinner kåres. Vinneren av prisen mottar et diplom og en pengegave på 8000 kroner, og intervjues til STKs nettsider. 

Mer informasjon

Publisert 23. nov. 2022 09:38 - Sist endret 23. nov. 2022 10:35