I media - Side 2

Publisert 28. sep. 2020 14:30

Det overrasker ikke at antifeminismen blomstrer i usikre krisetider, men blant covid-19-protestene i Berlin finnes det uvante sengekamerater i spektret mellom høyrekstremister, new-age esoteriske grupperinger og vaksinemotstandere.

Publisert 10. sep. 2020 09:13

Sunniva Serigstad (STK) har skrevet en masteroppgave om aseksualitet. Nylig gjestet hun podcasten Femihelse for å snakke om nettopp dette temaet. 

Publisert 8. sep. 2020 15:28

Den nye utstillingen til Kulturhistorisk museum, Følelser i antikken og det gamle Egypt, er mesterlig utført, men utnytter museet potensialet i utstillingen til det fulle? spør Reinert Skumsnes (STK).

Publisert 7. sep. 2020 18:28

Kristin Engh Førde forsker på ikke-medisinsk eggfrysing blant kvinner i Norge. I denne saken på nrk.no uttaler hun seg om reproduksjon og assistert befruktning. 

Publisert 18. aug. 2020 14:42

Beate Grimsruds siste roman minner oss på at avhengighet og sårbarhet er et menneskelig grunnvilkår som ingen slipper unna.

Publisert 30. juni 2020 09:38

Kristin Engh Førde har studert surrogati i India, som på tidlig 2000-tall opplevde enorm vekst.

Publisert 18. mai 2020 10:48

Vi skal ikke være for sikre på at «alt blir bra» igjen etter pandemien, sier Wencke Mühleisen.

Publisert 28. apr. 2020 14:04

Gjør seksualisert vitsing og «guttastemning» at ikke flere jenter satser på en karriere i Forsvaret? Har #metoo-kampanjen bidratt til varig samfunnsendring og mer likestilling – også i militæret? I denne episoden av Kjønnsavdelingen snakker Beret Bråten, Siri Saanio og Ulla-Britt Lilleaas om trakasserende og ekskluderende humor i militæret.

Publisert 15. apr. 2020 08:47

— Hvis det er ytre forhold som forhindrer kvinner fra å ha en lengre forskningskarriere er det et likestillingsproblem, sier professor emerita ved Universitetet i Oslos Senter for tverrfaglig kjønnsforskning, Harriet Bjerrum Nielsen til Khrono.

Publisert 2. apr. 2020 10:27

Årets kvinnedagsseminar på Senter for tverrfaglig kjønnsforskning er en rekke korte foredrag med påfølgende debatt. Helene O. Langås skal presentere sitt etnografiske arbeid i et nettforum av sinte menn.

Publisert 2. mars 2020 14:29

Debatten fortsetter, og Kirsti Malterud og Harriet Bjerrum Nielsen svarer: – Vi ser en uheldig polarisering av debatten, og den gjelder troen på at det «er bred enighet» om at evidensbevegelsens metoder er vitenskapelige, mens alle andre er ideologiske.

Publisert 26. feb. 2020 09:45

Hvordan vet vi at vi måler og veier de riktige tingene? Hvordan er vi sikker på at den formen for forskning vi bedriver er egnet til å finne ut av det vi ønsker å finne ut av? Harriet Bjerrum Nielsen, professor emerita ved Universitetet i Oslo, og Kirsti Malterud, professor emerita ved Universitetet i Bergen, har kritisert Stoltenbergutvalget for deres kunnskapssyn og det vitenskapelige synet som ligger til grunn for deres rapport om kjønn og skolen. Lektor Lomsdalen har invitert Kirsti og Harriet til sin podkast for å snakke mer om dette.

Publisert 24. jan. 2020 14:23

«Vi vil advare mot en optimistisk tro på at utfordringene for kvinner er begrenset til de mest mannsdominerte områdene av akademia», skriver Øystein Gullvåg Holter og Knut Liestøl.

Publisert 13. jan. 2020 11:05

– Forskning viser at menn i høyere grad enn kvinner snakker seg selv opp, mens kvinner i høyere grad snakker seg selv ned. Når jeg sier «i høyere grad» er det fordi det i noen tilfeller kan være omvendt: jeg tror at vi alle kjenner eksempler på dette, sier Lund.

Publisert 7. jan. 2020 13:39

I denne teksten søker Wencke Mühleisen elskerinnens posisjon, og konkluderer med at den yngre elskerinnen fortjener interesse, analyser og forskning, som løfter henne ut av det monogame paridealets underbelyste skyggedal.